Site Overlay

Wil Klink

Hallo, ik ben Wil Klink Logeman.

Ik heb mijn eerste camera in 1962 gekregen toen ik naar de middelbare school ging. Het was een Kodak Clac 2. Eigenlijk gewoon een goedkoop ding met weinig opties. Maar voldoende om te ontdekken of fotografie voor mij een leuke tijdbesteding was.

Voor een scholier met beperkt zakgeld was fotografie echter een dure hobby. Ik maakte in die tijd voornamelijk familiefoto’s en werd op manier dus gesponsord door de familie.Na mijn schooltijd kon ik mij een echte camera veroorloven, een Canon, en heb mezelf ontwikkeld tot een wat betere fotograaf. Ik ging ook op een andere manier fotograferen dan alleen maar wat gewone kiekjes schieten.

Maar ja, zonder back-up van andere fotografen bleef ik hangen in mijn ontwikkeling. Steeds dezelfde soort foto’s schieten werd een beetje eentonig.

Na ettelijke jaren toch met veel plezier (voornamelijk vakantie-) foto’s schieten en later foto’s van de kinderen, kwam ik net na mijn pensionering een buurman (collega-fotograaf) tegen die mij enthousiast maakte voor fotoclub De Phoenix. Door de ontmoeting met andere hobby-fotografen kwam er een lading ervaring over me heen. Daardoor heb ik mij verder kunnen bekwamen in mijn hobby. Vanaf het moment dat ik lid werd van de fotoclub tot nu kan ik mijzelf inmiddels een redelijke hobby-fotograaf noemen.

Even over de club, het is een gezellige vereniging waar geen poeha is. Als er op een clubavond foto’s van de leden worden getoond en besproken, is het commentaar op de foto altijd positief. Het is immers een foto van de fotograaf die op een voor hem/haar eigen manier tot dit resultaat is gekomen. Wel worden suggesties gegeven hoe je je foto eventueel anders had kunnen maken of nabewerken, zodat je foto wellicht krachtiger en/of dynamischer kan worden. Maar niets moet!

Dankzij de openheid van de clubleden ga je je ook thuis voelen.

Er worden met grote regelmaat buitenactiviteiten en doe-avonden georganiseerd. Bij sommige ‘uitjes’ gaan ook vaak de partners mee op pad. Sommige ook om foto’s te maken, sommige alleen maar voor de gezelligheid.
Daarnaast worden er uitleg-avonden georganiseerd over Lightroom en Photoshop, zodat je hier meer ervaring in krijgt. Kortom, er is voor elk wat wils. Heb je een probleem met je camera of heb je problemen met camera-instellingen, er is altijd iemand die je wil helpen.

Wil je lid worden? Ik zou zeker eens bij ons komen kijken.
Het is net als met een Japanse auto, je krijgt veel voor weinig!